حجت الاسلام و المسلمین منتظری معتقد است تعریف ارائه شده در طرح جرم سیاسی از سوی نمایندگان مجلس تعریف جامع و مانعی نیست.

به گزارش مشرق، رئیس دیوان عدالت اداری در گفت و گو با خبرآنلاین، درباره طرح جرم سیاسی که از سوی نماینگان مجلس مطرح شده است، گفت: تعریفی که در این طرح از جرم سیاسی ارائه شده، جامع و مانع نیست. این طرح می​گوید هرگاه رفتاری با انگیزه نقد عملکرد حاکمیت یا کسب، یا حفظ قدرت واقع شود بدون آنکه مرتکب قصد ضربه زدن به اصول و چهارچوب​های بنیادین نظام سیاسی را داشته باشد، جرم سیاسی محسوب می​شود.

وی تاکید کرد: معنا ندارد رفتاری را که با انگیزه نقد عملکرد حاکمیت باشد، جرم سیاسی بدانیم. فرض کنید که دولت یا رئیس جمهور یا وزیر یا مقام بالاتر و پایین​تر اقدامی کردند و کسی با انگیزه نقد عملکرد رفتاری انجام می​دهد. مثلا سخنرانی می​کند و می​گوید اقدامات اقتصادی​ یا دیپلماسی دولت به نظر من این اشکال​ها را دارد. ما که نمی​توانیم به این بگوییم مجرم!

رئیس دیوان عدالت اداری در ادامه گفت: این تعریف بسیار مشکل داری خواهد بود. در طرح نمایندگان نوشته شده که هرگاه رفتاری با انگیزه نقد عملکرد حاکمیت یا کسب یا حفظ قدرت واقع شود، بدون آنکه مرتکب قصد ضربه زدن به اصول و چهارچوب​ها را (البته نکته خوبش این است که این قید را آورده است) داشته باشد؛ جرم محسوب می​شود. این به این معنی است که  باید به طور کلی جلوی هر نقدی را بگیریم. می​توان گفت که هر انتقادی جرم سیاسی است و منتقد باید برود دادگاه  که چرا نقد کرده​اید! در طرح آمده است که «هر رفتاری»، این شامل سخنرانی، نویسندگی، نشر کتاب و ... می​شود. در حقیقت کار شما روزنامه نگار​ها آجر می​شود! به نظر من این تعریف ، تعریف بسیار بدی است. اینکه ما بیاییم، هر رفتاری را که نقد باشد، جرم در نظر بگیریم درست نیست. ممکن است کسی که نقد می​کند معتقد به نظام باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس